Launch WebRatio on Mac

28 Mar '19, 05:36 PM
1,183 Views
No Forum Badges

Hi

I am using the Teacher edition, but I have tried to use the Community Edition (Web platform) with the same results. I have tried to download and replace Equinox without any luck. Anyone who has a solution for this before my classes start next week? Any help is appreciated.

I have downgraded Java to JDK 6. Tried 8,9,10 with no luck. I have Mac OS 10.14.3

 

!SESSION 2019-03-28 17:28:42.498 -----------------------------------------------
eclipse.buildId=unknown
java.version=10
java.vendor=Oracle Corporation
BootLoader constants: OS=macosx, ARCH=x86_64, WS=cocoa, NL=nb_NO
Framework arguments:  -keyring /Users/myself/.eclipse_keyring -showlocation
Command-line arguments:  -os macosx -ws cocoa -arch x86_64 -keyring /Users/myself/.eclipse_keyring -showlocation

!ENTRY org.eclipse.equinox.simpleconfigurator 4 0 2019-03-28 17:28:43.033
!MESSAGE 
!STACK 0
org.osgi.framework.BundleException: The bundle "org.eclipse.equinox.simpleconfigurator_1.0.200.v20100503 [1]" could not be resolved. Reason: Missing Constraint: Bundle-RequiredExecutionEnvironment: CDC-1.1/Foundation-1.1,J2SE-1.4
    at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.AbstractBundle.getResolverError(AbstractBundle.java:1317)
    at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.AbstractBundle.getResolutionFailureException(AbstractBundle.java:1301)
    at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleHost.startWorker(BundleHost.java:319)
    at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.AbstractBundle.resume(AbstractBundle.java:374)
    at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.Framework.resumeBundle(Framework.java:1067)
    at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLevelManager.resumeBundles(StartLevelManager.java:561)
    at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLevelManager.resumeBundles(StartLevelManager.java:546)
    at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLevelManager.incFWSL(StartLevelManager.java:459)
    at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLevelManager.doSetStartLevel(StartLevelManager.java:243)
    at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLevelManager.dispatchEvent(StartLevelManager.java:440)
    at org.eclipse.osgi.framework.eventmgr.EventManager.dispatchEvent(EventManager.java:227)
    at org.eclipse.osgi.framework.eventmgr.EventManager$EventThread.run(EventManager.java:337)

!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2019-03-28 17:28:43.038
!MESSAGE Bundle initial@reference:file:plugins/org.eclipse.equinox.simpleconfigurator_1.0.200.v20100503.jar/ was not resolved.

!ENTRY org.eclipse.osgi 2 0 2019-03-28 17:28:43.045
!MESSAGE The following is a complete list of bundles which are not resolved, see the prior log entry for the root cause if it exists:
!SUBENTRY 1 org.eclipse.osgi 2 0 2019-03-28 17:28:43.045
!MESSAGE Bundle org.eclipse.equinox.simpleconfigurator_1.0.200.v20100503 [1] was not resolved.
!SUBENTRY 2 org.eclipse.equinox.simpleconfigurator 2 0 2019-03-28 17:28:43.045
!MESSAGE Missing Constraint: Bundle-RequiredExecutionEnvironment: CDC-1.1/Foundation-1.1,J2SE-1.4

!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2019-03-28 17:28:43.047
!MESSAGE Application error
!STACK 1
java.lang.IllegalStateException: Unable to acquire application service. Ensure that the org.eclipse.core.runtime bundle is resolved and started (see config.ini).
    at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:74)
    at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:369)
    at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:179)
    at java.base/jdk.internal.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    at java.base/jdk.internal.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)
    at java.base/jdk.internal.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
    at java.base/java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:564)
    at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:661)
    at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:597)
    at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1476)

 
x 0
Follow
Answer Answer at this question and get points!
Forum Hero - Level 9

Hi Adrian,

referring to reported log you are running WebRatio 7 with Java 10. The WebRatio 7 IDE is compatible only with Java 7.

You have to install Oracle java 7 and specify the related Oracle Java path in the WebRatio.ini file available in WebRatio.app/Contents/MacOS. For example:

-startup
....
-vm
/Library/Java/JavaVirtualMachines/jdk1.7.0_79.jdk/Contents/Home/jre/lib/server/libjvm.dylib

-vmargs
....

 
x 0
Answer at this question and get points!